به گزارش بورس نیوز، بورس تهران امروز یک سقوط ۴۲ هزار واحدی داشت و به کانال ۱ میلیون و ۳۵۵ هزار واحدی تنزل کرد. به نظر می رسد شایعات مربوط به احتمال وقوع جنگ در این منفی ها بی تاثیر نبوده است.
علیرضا مستقل کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با بورسنیوز در این خصوص بیان کرد: به نظر میرسد منفیهای امروز بازار ارتباطی به دغدغههای احتمال جنگ در کشور نداشته باشد. اگرچه برخی تنشهای زیرپوستی که صهیونیستها به آن دامن میزنند، ممکن است واکنشهایی در پی داشته باشد؛ ولی ایران تمایلی به جنگ ندارد و این موضوع بارها توسط سیاستگذاران مطرحشده است. اگر قرار بود بازار سرمایه بهاحتمال جنگ واکنش نشان دهد، حتماً باید ریزش شدیدتری شاهد بودیم.
وی ادامه داد: ازاینرو معتقدم این منفیها ادامه روند اصلاحی است که از روزهای قبل شکلگرفته و البته برخی حواشی مثل سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و احتمال جنگ هم به این روند اصلاحی دامن زده است.
مستقل اضافه کرد: با نگاه تحلیلی، احتمال کاهش نرخ ارز تا محدوده ۲۰ هزار تومان ظرف ۲_۳ ماه آینده وجود دارد و این نگرانی، بازار سرمایه را هم تحت تأثیر قرار داده است. اما این دغدغه را هم چندان جدی ارزیابی نمیکنم؛ چراکه حتی با فرض بازگشت آمریکا به برجام، دلار کمتر از ۲۰ هزار تومان دور از تصور است. در نظر داشته باشید که رئیسکل بانک مرکزی تمایلی به کاهش دستوری نرخ ارز ندارد و روند نرخ ارز در دو سال اخیر گواه این ادعاست.
این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد:علاوه بر این، در بودجه سال ۱۴۰۰ با فرض فروش روزانه ۲ میلیون بشکه نفت خام (که این حجم فروش نفت خام در صورت گشایش سیاسی محقق خواهد شد) بازهم حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت. این کسری بودجه اگرچه احتمالاً با افزایش صادرات غیرنفتی و انتشار اوراق و… جبران خواهد شد؛ ولی درنهایت مانع کاهش نرخ ارز نیمایی خواهد شد.
مستقل تاکید کرد:کاهش نرخ ارز و دلار کمتر از ۲۰ هزار تومان در سامانه نیما به نفع اقتصاد کشور نیست. کما اینکه در چین هم باوجود تعامل تجاری و اقتصادی و سیاسی با کل دنیا، سیاستهای ارزی در راستای حمایت از صادرات است. ضمن اینکه در یکی دو سال اخیر، تقاضاهای ارزی کشور بهشدت سرکوبشده و کرونا، از واردات غیررسمی و سفرهای برونمرزی هم کاسته و در بهترین حالت، با رفع تحریمها و کرونا، تقاضای ارزی هم افزایش خواهد یافت؛ بنابراین انتظار دلار ۲۰ هزارتومانی منطقی نیست؛ مگر آنکه به سبب برخی سیاستهای خاص و پوپولیستی، نرخ ارز بهصورت دستوری کاهش یابد که البته این کاهش هم کوتاهمدت خواهد بود و بهتدریج یا بهسرعت شاهد بازگشت نرخ دلار به سطح ۲۵ تا ۳۰ هزارتومانی خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: معتقدم در صورت گشایش سیاسی، سیاستگذاران بهجای تمرکز بر کاهش نرخ ارز، باید اقدام به اجرای سیاستهای پولی و مالی انبساطی کنند تا رشد اقتصادی افزایش یابد. در چنین شرایطی، افت مقطعی نرخ ارز هم موضوع نگرانکنندهای برای بازار سرمایه ما نخواهد بود. بههرحال در هر شرایطی، تورم ۲۰ تا ۲۵ درصدی را خواهیم داشت و نرخ ارز هم متناسب با نرخ تورم تعیین خواهد شد؛ مگر آنکه اتفاقات بهشدت مثبتی در عرصه سیاسی و اقتصادی رخ دهد؛ که این هم شبیه معجزه بوده و در کوتاهمدت چنین معجزهای رخ نخواهد داد.
مستقل در ادامه، یکی دیگر از دغدغههای بازار سرمایه را کاهش قیمتهای جهانی اعلام کرد و گفت: دغدغه کاهش قیمتهای جهانی شاید دغدغه نادرستی نباشد؛ ولی معتقدم حتی اگر میانگین ۲ ساله قیمتهای جهانی نسبت به سطوح قیمتی فعلی، ۲۰ تا ۳۰ درصد هم افت کند، ولی بازهم وضعیت خوبی در انتظار بازار سرمایه ما خواهد بود. در اقتصاد جهانی حجم زیادی پول چاپشده و از سیاستهای دولت بایدن همچنین برمیآید که روزهای خوبی در انتظار بازارهای جهانی خواهد بود و با چنین فرضی، سهام صنایع کامودیتی محور برای سرمایهگذاری جذاب خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه تأکید کرد: درمجموع با نگاه تحلیلی، چشمانداز بازار سرمایه در میانمدت جذاب بوده و این بازار هم در بازه زمانی ۶ الی ۱۲ ماهه و هم در بازه زمانی بلندمدت، مناسبترین گزینه برای سرمایهگذاری خواهد بود.
منبع خبر: https://www.boursenews.ir/fa/news/233697/منفیهای-امروز-ربطی-به-شایعه-جنگ-نداشت